Een echte aanrader is een bezoek aan de pedicure voor de start van chemokuren.

 

Zelf heb ik ervaren hoe vreselijk naar het is dat je je (teen-) nagels kan verliezen. Als je voor afgaand aan de behandelingen jezelf nog even "verwent" met een bezoekje aan de pedicure, mochten je nagels los laten, groeien ze in ieder geval ook weer netjes terug. Ik heb dat bij Nicollette van Kooten van Voeten op Texel gedaan. Via onderstaande link kun je haar gegevens vinden;

http://www.voetenoptexel.nl/ 

Of lees hieronder mijn persoonlijke ervaring tijdens de behandelingen en deze praktijk ;

Nicollette van Kooten met haar voeten op Texel

Kort nadat wij in 2005 op Texel zijn komen wonen, leerde ik Nicollette kennen bij Keukencentrum Texel, mijn eerste werkgever, op Texel. Als hobby demonstreerde Nicollette daar haar kunsten met de Kitchen Aid (keukenmachine). Al snel na de eerste kennismaking zocht Nicollette proefpersonen voor haar opleiding tot pedicure. Ik heb aan de wieg gestaan van haar ontwikkeling van pedicure tot podotherapeut. Het begon in een omgebouwde kamer aan huis, waar zij haar klantenbestand, naast het studeren snel wist uit te breiden. Vol bewondering heb ik haar in een ongelofelijk tempo zich zien ontplooien tot podotherapeut met een zeer professionele behandelruimte en bijbehorende apparatuur.

Ik ben geboren met een te korte achillespees, toen ik 3 jaar was ben ik geopereerd. Mijn linkerbeen is hierdoor korter en dunner door minder spierontwikkeling, met een doorgezakte voet en een behoorlijke hallux valgus, gewoon echt een probleemvoet. Ik liet mijn speciale steunzolen maken bij mijn orthopeed in Amsterdam. Lastig, want soms moesten er kleine aanpassingen verricht worden en moest ik alleen heen en weer voor de zolen. Gelukkig voor mij, had Nicollette snel de benodigde kennis, diploma’s en apparatuur om ook steunzolen te vervaardigen. Heel fijn, iemand die je voet bijna beter kent dan jij zelf.

Zodra je op de hoogte bent van je behandelingen, weet Nicollette precies wanneer je wel of niet “behandeld” kan worden tijdens de chemokuren. Zij kan je vertellen "hoe en wat" bij het eventueel verliezen van je teennagels. Mijn grote teennagels hadden het zwaar, één is er uiteindelijk helemaal afgegaan, echt niet prettig, maar Nicollette wist met zekerheid dat het allemaal weer goed zou komen en het is inderdaad gewoon keurig terug gegroeit, terwijl het er voor mij heel naar uitzag en in schoenen best pijnlijk was. Ook de weerstand van je voeten holt achteruit dus voetschimmel is ook niet vreemd in die periode, maar ook daar zijn oplossingen voor.

Kortom, of je nu aan het begin staat van je behandelingen tegen kanker of om een andere reden een goede pedicure zoekt, kan je raden wie ik je zou adviseren! Als Nicollette haar kennis toepast in het Gemini of AMC, is Willeke in de praktijk als pedicure.

 Laat je voeten eens verwennen, dat verdienen jij en voeten! Ook als je geen kankerpatiënt ben!

Willeke liep net stage toen ik de diagnose borstkanker kreeg, in combinatie met mijn "lastige" voet en de naderende chemokuren heeft Nicollette destijds zelf nog mijn voeten behandeld, maar inmiddels is ook Willeke uitgegroeid tot een geweldige pedicure. Vanaf januari 2016 is zij als pedicure werkzaam bij Voeten op Texel en in de praktijk als ambulant pedicure, maar ook als podotherapie assistent kun je haar in de praktijk tegen komen.