Mijn moto: Bewegen!

Iedereen die met kanker te maken krijgt, raad ik aan vooral te blijven bewegen, hierdoor ben je beter bestand tegen de behandelingen en het is goed voor lichaam en geest.

 

Via onderstaande link vind je alle informatie over Fysio Team Texel, met Sanne van Althuis als  oncologisch fysiotherapeut:

http://fysioteamtexel.nl/specialisaties/oncologische-fysiotherapieherapie/

Mijn persoonlijke ervaring met fysiotherapie tijdens de behandelingen bij Fysio Team Texel, kun je hieronder lezen;

Met bewegen van lot- naar bondgenoten

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat wanneer je sport of in ieder geval blijft bewegen tijdens de behandelingen, je er beter tegen bestand bent. Met name de chemokuren, die lichamelijk zoveel van je vragen, kun je beter aan. Maar hoe breng je het op wanneer je je ontzettend beroerd voelt van de behandelingen… 

Je moet het samen doen! Ik ging naar Fysio Team Texel. 2x per week met lotgenoten in beweging blijven. Onder begeleiding van een zeer betrokken en deskundig fysiotherapeute kun je lopen, fietsen, roeien, het cardioapparaat aanvallen of meedoen met gezamenlijke spierversterkende oefeningen. Al heel snel veranderd het van alleen heen gaan voor de broodnodige beweging, naar het ook je ei kwijt kunnen aan alle ervaringsdeskundigen. Wanneer je daar als nieuwe patiënt komt, zijn alle andere aanwezigen op dat moment al ervaringsdeskundigen en dus hoef je gelukkig niet veel uit te leggen wanneer je je honds beroerd voelt. Zij weten precies wat je doormaakt en het feit dat je het niet hoeft uit te leggen, maakt het zo fijn even met deze mensen te zijn, zij begrijpen jou. Niets ten nadelen van alle andere omstanders die zich ontzettend proberen in te leven, maar het is niet voor te stellen wat het doet, totdat het jezelf overkomt en gelukkig is dat zo. De fysiotherapeute zelf heeft een ongelofelijk betrokkenheid dat, mede door het verlies van haar moeder aan deze ellendige ziekte, er tot geleid heeft dat zij zich aan het specialiseren is in oncologische fysiotherapie. Wat een doorzetter en bewonderenswaardig hoe zij zich al deze kennis over kanker en de behandelingen tot zich neemt, soms lijkt ze wel een oncoloog. Dit maakte het nog aantrekkelijker daar steeds heen te gaan, want er was altijd een deskundig luisterend oor.

Al met al hebben deze lotgenoten inclusief fysiotherapeute het voor mij de afgelopen 2 jaar, vanaf de diagnose tot op heden, het allemaal een stukje gemakkelijker gemaakt. Hoewel we ook al een paar lotgenoten verloren zijn, hebben een aantal vrouwen van iets naars een “mooie” vriendschap opgebouwd, een soort bondgenoten, die elkaar nog regelmatig opzoeken. We delen lief en leed en we begrijpen elkaar. 

 Dank jullie wel!