GEMEENTE TEXEL

 

Texel is een zelfstandige gemeente in de provincie Noord-Holland met circa 14.000 inwoners. Qua oppervlakte is Texel zelfs de grootste gemeente van Nederland.

 

TROUWEN OP TEXEL

Heeft u plannen om op Texel te trouwen of een partnerschap te laten registreren? Dan is het verstandig uw voorgenomen huwelijk of partnerschap te melden aan de gemeente en een trouwdatum te reserveren. Er zijn op Texel verschillende trouwlocaties. Zo kunt u bijvoorbeeld trouwen in verschillende schapenboeten, kerken, strandpaviljoens en het gemeentehuis. U kunt ook trouwen op een vrije locatie. Die moet openbaar toegankelijk zijn en voldoen aan bepaalde regels. Een overzicht van bedrijven in de trouwbranche vindt u in de Bedrijvengids.

Wonen op Texel

Bent u onder de indruk van het eiland en wilt u hier komen wonen? U kunt op Texel zonder huisvestingsvergunning een woning kopen of huren. De diverse makelaars van het eiland staan u graag te woord en helpen u de perfecte woning vinden. In de Bedrijvengids vindt u een overzicht van de makelaars op Texel.

Werken op Texel

Bent u op zoek naar een baan? Wat zoekt u? Fulltime, parttime, vast of tijdelijk werk? Of bent u per direct of binnenkort op zoek naar een vakantiebaan? Kijk voor een vacature op Texel bij: Gemeente Texel of Randstad uitzendbureau.

Het ophalen van huisvuil

Wekelijks wordt over het hele eiland afval opgehaald. In de even weken wordt de grijze huisvuilcontainer geleegd, in de oneven weken is de groene GFT-container aan de beurt. De gemeente Texel werkt met vaste afvalroutes. Daarnaast is er een mogelijkheid om grofvuil aan te melden dat op de woensdag gratis wordt opgehaald. Voor overige vragen kunt u terecht bij publieksbalie van de gemeente via 0222-362120.

Kerken op Texel

Op Texel zijn diverse geloofsgemeenschappen die wekelijks of zeer regelmatig kerkdiensten houden. Een overzicht vindt u op Kerkpleintexel.