24. sep, 2017

Engelengeduld...

 

 

Wat is engelengeduld?

Wanneer iemand heel geduldig iets doet, en daar zeer lang mee bezig is, heeft men het vaak over het feit dat deze persoon  engelengeduld heeft.

 

Uiteraard hoor ik met enige regelmaat, wanneer mensen de engeltjes zien, O wat een gepriegel, dat je daar het geduld voor hebt. Van nature ben ik een rustig persoon, althans mensen vinden mij zo overkomen. Soms misschien wel te rustig, ik hoor ook regelmatig dat ik moet opschieten. Heeft een rustig karakter dan ook met traagheid te maken? Toch is uiterlijke schijn zeker niet altijd hetgeen hoe je iemand kunt omschrijven.

Hoewel ik dus doorgaans als “rustig” bestempeld word, zou ik willen dat het in mijn hoofd ook zo zou zijn. In mijn hoofd is het een snelweg aan gedachten en ideeën. Soms zo erg dat ik letterlijk even stil sta om alles te kunnen ordenen. Mijn kinderen snappen ook niet dat ik nog kan werken op een 7 jaar oude laptop of telefoon, waar je werkelijk moet wachten als iets geladen moet worden.  Ik roep dan altijd dat het past bij mijn tempo en engelengeduld. Ik heb er in ieder geval geen last van.

Met het vorderen van de leeftijd en mogelijk blijvende gevolgen van alle behandelingen tegen borstkanker wordt het zeker niet beter. Toen we nog in Amsterdam woonden, moest je mee met de snelheid van de stad en deze gaat dag en nacht door. Eenmaal op Texel, ging ik mee op de flow van het eiland. In eerste instantie heerlijk rustig, maar tegenwoordig ervaar ik ook  het gejaagde van de stad, bij de eilandbewoners. Zeker in het hoogseizoen, dan brengen al die “overkanters” een onrustige atmosfeer met zich mee. Nu dat de herfst zich aankondigt, komt het eiland ook weer tot rust en voel ik dat ik ook mijn versnelling weer kan aanpassen. Het nieuwe schooljaar is weer van start en langzaam komen we weer in “het ritme”.

Het is toch fantastisch dat wij een merkbaar vier seizoenen klimaat hebben. Met het intreden van de herfst, kan ik me nog veel meer overgeven aan mijn engelengeduld. Ook lijkt het wisselen van de seizoenen, inspiratie te brengen en gaat de snelweg in mijn hoofd soms al afslagen maken richting de kerstman. Wat de behandelingen ook aan sporen hebben achter gelaten, het heeft mijn tempo “verplicht” aangepast. Het is dus fijn engelengeduld te hebben en geduld is een schone zaak! Nog zo een mooie eigenschap van iemand met aangepaste snelheid en heel veel geduld!!