8. sep, 2017

Collectanten en gulle gevers...

 

 

Steun jij goede doelen? 

 

 

 

Dit is eigenlijk een bijzondere vraag.

Iedereen krijgt regelmatig mensen aan de deur die vragen of je iets over hebt voor bijvoorbeeld de nierstichting, de hartstichting, het gehandicapte kind en andere goede doelen. En als zo'n vrijwilliger op jou een beroep doet om het goede doel te steunen, kun je weinig anders dan een bijdrage leveren.

Afgelopen week heb ik mezelf warm gelopen voor mijn inzamelingsactie met de collectebus van het KWF. Al een aantal jaar loop ik met een bus voor de Kankerbestrijding. De meeste mensen blijken gelukkig gulle gevers. Toch is er af en toe iemand die niets doneert. Het meest gehoorde argument is: 'Ik heb al overgemaakt'. Maar soms zijn de redenen bijzonder te noemen. Zo heb ik ooit gehoord: 'Ik doe daar niet aan mee, want ik ben tegen dierproeven'. En daar moet je dan even over nadenken. Blijkbaar worden er voor onderzoeken naar kanker ook dierproeven gedaan en heeft deze persoon overwogen dat dit voor hem zwaarder weegt dan het behoud van mensenlevens. Gelukkig is er dan de buurman die er anders over denkt en deed na een enthousiast: 'Natuurlijk! Dat vind ik enorm belangrijk!' een flinke duit in de collectebus. Natuurlijk is iedereen vrij te geven wat hij wil en dat wel of niet aan de deur te doen. (stuk tekst van www.lichaamstaal.nl)

Mijn engeltjes waren afgelopen zomermaanden zo’n groot succes op de zomermarkten. Dat het mij geïnspireerd heeft een inzamelingsactie voor Pink Ribbon te doen. Zelf vind ik het prettig een tegen prestatie te leveren voor iedereen die wil doneren. Toch voelde ik me met de collectebus van het KWF een stuk zekerder dan over mijn eigen opgezette inzamelingsactie. Het voelt als een soort plankenkoorts. Deze onzekerheid treedt op bij mensen die in de schijnwerpers staan, vlak voordat ze aan hun optreden moeten beginnen. Meestal verdwijnt de angst acuut zodra ze het toneel betreden. Dus ik hoop oprecht, dat wanneer ik mijn inzamelingsactie lanceer, er positief gereageerd gaat worden zodat mijn plankenkoorts als sneeuw voor de zon verdwijnt.

Vanaf volgende week is het zover; Een engeltjesactie voor Pink Ribbon!

In ruil voor een gift een engeltje!