22. aug, 2017

In de prijzen vallen...

Je kunt op allerlei manieren in de prijzen vallen. Iedereen wenst dat hij ooit een keer de staatsloterij wint. Het fantaseren over je dromen kunnen waar maken als je een groot geldbedrag zou winnen, vind ik soms echt heerlijk. Toch is de kans op zo een prijs heeeeeeeeel klein! De kans dat iemand kanker krijgt is helaas veel groter. 1 op de 7 vrouwen krijgt de diagnose borstkanker. Hiermee is de kans aanzienlijk dat je in de prijzen valt. Niemand wil in die prijzen vallen, maar statistisch gezien is het de harde waarheid. Zelf ben ik ook zo een bofkont, die in de prijzenkast van kanker een degelijke prijs heeft gewonnen. 

 

Trots op deze prijs ben ik uiteraard niet, maar ik heb er veel voor moeten doen om de prijs te overwinnen. Dat is misschien niet eens het ergste, hetgeen wat je erna moet opgeven is misschien veel lastiger.  Maar ach, als ze mij van te voren een keuze hadden geven tussen “genezen met alle gevolgen van dien” of “de ziekte aanvaarden”, is de keuze heel simpel! Heel hard werken aan beter worden en de gevolgen van alle behandelingen aanvaarden! Het was het “harde” vechten dubbel en dwars waard.

Deze prijs heeft mij uiteindelijk ook hele mooie dingen gebracht. Dat inzicht is er niet van de een op de andere dag, maar het portie zelfreflectie, na het aanvaarden van de prijs , heeft mij echt super fijne dingen opgeleverd. Als eerste de manier waarop je in het leven staat veranderd, alles wat eerst belangrijk leek, daarvan is nu het meeste ondergeschikt. Het tweede waar ik nog dagelijks van geniet, zijn alle contacten die ontstaan zijn vanaf de diagnose en die heel waardevol zijn. Daarnaast merk ik dat ik me soms ook trots voel op alle complimentjes die je krijgt wanneer je bijna sterker uit de ziekte komt. Ik geniet zo wie zo meer van hele simpele dagelijkse dingen!

Nu ben ik afgelopen weekend werkelijk in de prijzen gevallen tijdens de 4e en laatste zomermarkt in ons dorp. Daar kun je om de 2 weken lootjes kopen en het geld gaat naar het verenigingsleven in het dorp. Iedere keer koop ik daar meerdere lootjes en eigenlijk had ik ook het doel inmiddels voldoende gesteund, maar ook deze laatste zomermarkt kocht ik 2 lootjes en het was raak!! Yes niet te geloven, terwijl ik eigenlijk “nooit” iets win. Super gaaf, een rond vlucht boven ons mooie eiland Texel!  Ik ga hier dubbel en dwars van genieten! Zodra het heeft plaatsgevonden, zal ik het met jullie delen hopelijk in de vorm van prachtige lucht foto’s. En zoals een vriendin zei; dan ben je echt in de wolken!!  In welke prijs je ook valt, je moet er hoe dan ook iets voor doen.