30. jun, 2017

Compleet ontspannen...

 

 

Wie is dat eigenlijk ooit?

 

Mensen die yoga beoefenen met enige regelmaat.

 

Sinds kort is ons dorp een nieuw stel rijker, echt een aanwinst. Een uiterst vriendelijke dame heeft met haar partner de stap genomen de randstad te verruilen voor ons dorp op Texel. Met enige regelmaat wordt ons dorp verrijkt met allerlei pluimage aan mensen. Soms gaat het aan je voorbij omdat er leeftijdsverschil is of andere interesses zijn misschien van invloed.  Maar nu zijn de nieuwe inwoners zeker niet onopgemerkt gebleven.

Een vriendin en ik gingen voordat ik ziek werd altijd samen in ons dorp naar bodyshape om in shape te blijven. Daarnaast waren we fanatieke wandelaars, dat we ook tijdens mijn behandelingen vooral probeerden vol te houden. Hoe zwaar het soms ook was, bewegen is zo belangrijk tijdens de chemokuren. Het lichaam herstelt sneller van de chemokuur en het is belangrijk je conditie op peil te houden. Naast het wandelen tijdens de behandelingen, ging ik ook twee maal per week naar de oncologische fitness, dit heb ik ruim een jaar gedaan toen ik besloot weer bij mijn vertrouwde bodyshape clubje te gaan sporten. Gewoon lekker in het dorp en ik was daar geen patiënt meer. Helaas is door de hormoontherapie die ik de komende 10 jaar nog moet slikken mijn lijf (m.n. de botten) erg stijf en stram. Hierdoor waren de oefeningen bij de bodyshape erg frustrerend, niets lukte zoals vroeger en daarmee zakte de motivatie wekelijks te gaan tot het nul punt.  

Yoga leek ons beide heerlijk te combineren naast werk en huishouden, lekker ontspannen, alleen jammer dat het niet in het dorp was en dus voor een yoga les met de auto op pad moet. Nou ja, als het niet anders kan, gaan we het toch maar proberen. Alsof onze wens om yoga in het dorp te kunnen doen gehoord werd, kwam de oproep van de nieuwe inwoonster, in ons plaatselijk nieuwsblaadje als een geschenk uit de hemel. Deze coach, trainer en adviseur geeft yogales in Oosterend! En hoewel ik wel eerder yogalessen heb uitgeprobeerd en ook zwangerschapsyoga heb gevolgd, was de ervaring van Dru-yoga op een vroege zaterdagmorgen in de buitenlucht, echt een fantastische ervaring.  Ons dorp heeft een muziek nis, dit kleine podium midden in het dorp gelegen op een groot groen grasveld omringd met grote bomen, is een idyllische plek om de dag fris te starten met heerlijke ontspannen yoga oefeningen.

Omdat het weer het helaas niet altijd toe laat buiten yoga te beoefenen, zijn de binnen lessen vooralsnog in de voormalige doopsgezinde kerk. Deze kerk grenzend aan de hiervoor genoemde muziek nis, heeft ook een magische sfeer. Hier kregen de yoga oefeningen ons compleet ontspannen. Geleidt door de rustgevende muziek en de stem van de lerares, hoorde ik spontaan een hard gesnurk, een van de 6 dames was tijdens de laatste ontspanningsoefeningen, compleet ontspannen!! Geweldig, ik geniet iedere les meer van de ontspanning en het flexibeler maken van mijn lijf. Ik hoop nog heel lang 1 of 2 maal per week volledig ontspannen te kunnen zijn!