17. jan, 2017

Losse eindjes...

Tot voor kort had ik nog nooit gehoord van de term “Losse eindjes”, in de zin van datje daar last van kan hebben. Mijn coach op het werk introduceerde deze term en dat ik daar iets mee moest doen. Deze losse eindjes schijnen ook heel veel energie te kosten.  Het zijn die dingen die allemaal nog gedaan moeten worden. Je kent ze wel een kastje, een laatje, iets in de tuin, de zolder, kleding uitzoeken, maar ook een boek dat je nog steeds wilt lezen of iemand een kaartje sturen. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Het zijn allemaal losse eindjes in je hoofd waar je nog iets mee moet. Dit zijn allemaal activiteiten die naast de normale dagelijkse bezigheden ook nog in je hoofd zitten en het daar steeds aan te moeten denken, kost energie. Weer zo´n lek waar die kostbare energie weg loopt.

Wat mij nog meer verbaasde is dat het echt werkt. Het is zo ontzettend fijn een los eindje af te kunnen ronden. Heerlijk weg strepen van dat eeuwige “To Do-lijstje”.  Als het een kastje is, is dat fijn dat het eindelijk gebeurd is, maar een veel leuker los eindje is, iemand bellen die je al heel lang had willen spreken, maar om een of andere reden steeds maar uitstelt. Van deze losse eindjes krijg je energie, althans meestal is het heel leuk met iemand weer lekker zitten te kletsen en misschien wel iets leuks afgesproken te hebben.

Maar zelfs de minder leuke werkzaamheden, bijvoorbeeld het bellen van de ziektekostenverzekering wat je al een tijdje zou doen,  wordt leuk als je er een dagelijks 10 minuten klusje van maakt. Elke dag 10 minuten met iets bezig zijn is echt niet zo erg en het lost zo veel op in je hoofd, heerlijk!

Dus ik los elke dag een “Los Eindje” op, het duurt niet lang en het geeft uiteindelijk…..ENERGIE!!