31. mrt, 2018

Alle elementen kunnen helpen...

25. jan, 2018

 

 

Voor mij is een nieuw jaar de gelegenheid

voor

nieuwe ronde,nieuwe kansen.

 

 

Hoewel de eerste maand van het nieuwe jaar er alweer bijna op zit, ben ik nog druk bezig alle nieuwe kansen aan het verwerken, die zich aan het einde van het oude jaar allemaal aanboden.

Afgelopen december hebben mijn engeltjes wel een hoogtepunt beleefd. Ik heb heel veel mensen blij gemaakt met een engeltje, doordat de kerk in ons dorp had gevraagd of ik voor alle kerkgangers op 1e kerstdag als cadeautje een engeltje wilde maken en natuurlijk heb ik dat met heel veel liefde gedaan. Daarnaast was ook de kerstmarkt een succes en ik merk dat de engeltjes een groot bereik krijgen. Precies wat ik wil voor iedereen die wat hoop, geluk en liefde kan gebruiken een engeltje kunnen schenken. 

Het nieuwe jaar is voor mij begonnen met nieuwe mogelijkheden ten aanzien van de engeltjes. Het is een ontwikkeling waar ik in het oude jaar, meerdere malen om gevraagd had bij de engelen in het universum. Of je er nou wel of niet in geloofd, mijn wensen gaan misschien echt werkelijkheid worden. Ook de boodschap die ik via een "engelenhealing" kreeg gaf die richting aan. De hemelse energieën sturen me een weg in, waar ik om gevraagd heb.

Oké, ik snap best dat voor sommige mensen dit wel heel zweverig wordt en ook ik word regelmatig weer met beide benen hard terug gezet in de realiteit. Ook al doen zich hele mooie vooruitzichten aan, februari is ook altijd weer de maand van de waarheid. De jaarlijkse controle voor borstkanker. Pffff, het blijft altijd weer een "dingetje".  Hoewel ik me prima voel (wel nog steeds met enige beperkingen....) en dit toch wel een graadmeter is of er reden tot ongerustheid nodig is, is de bevestiging van de mammografie en lichaamlijk onderzoek, onontbeerlijk belangrijk!

Op dit moment blijf ik op mijn intuïtie vertrouwen. Voor mij is mijn intuïtie het kleine stemmetje van de engelen uit het universum. Deze zeggen dat ik me geen zorgen hoef te maken en ik mag genieten van alle mooie ontwikkelingen met en voor mijn "Eiland Engeltjes". 

Kom maar op 2018, ik heb er zin in. Vol vertrouwen zonder borstkanker!!

22. nov, 2017

 

 

 

Voor mij hoeft het geen * KERST *

te zijn voor * Engelen!! *

 

Engelen zijn hemelse energieën die ons bijstaan in goede en slechte tijden. Ze steunen ons als we verdrietig, ongerust of bang zijn.

 

Engelen kunnen ons ook helpen te ontdekken wat onze grootste talenten en diepste verlangens zijn. Ze geven liefde, warmte en bescherming; ze kunnen wonden helen en genezen ziekten of zelfs een gebroken hart herstellen. Als er gevaar loert, treden ze op als beschermengelen en ze zijn geweldige gidsen in de zoektocht naar de zin van het leven.

Voor mij hebben engelen zolang als ik me kan herinneren een enorme aantrekkingskracht op mij. Ik vind ze altijd bijzonder mooi, lief en wijs! Ze hebben me ook geleerd op mijn intuïtie te vertrouwen. Soms ben ik ze ook even kwijt, want dan zweef ik niet meer mee op hun vleugels, ook ik vind het soms te zweverig. Toch kom ik altijd bij ze terug en diep in mijn hart weet ik, dat altijd als het even allemaal niet gaat zoals ik zou willen, ze er zijn en put ik kracht uit hun onzichtbare aanwezigheid. Vaak gebeuren dingen op een bepaald moment of specifieke plek, waarvan je denkt; hoe bestaat het! Voor mij zijn dat engelendaden, dus zijn zij er voor mij altijd en niet alleen met kerst!

Gelukkig is kerst voor héél véél mensen de tijd van engelen bij uitstek en hoop ik met al mijn engeltjes die ik maak, mensen die er misschien niet direct in geloven, maar wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken een sprankeltje hoop kunnen te geven.

Wie weet komt met mijn engeltjes het gevoel van wijsheid, kracht en liefde of misschien ook meer spirituele kennis en bewustzijn in het dagelijkse leven.

Hoe je er ook over denkt;

Kerst zonder Engelen is als een tuin zonder bloemen!! 

29. okt, 2017

 

Wat zijn Hormonen??

 

Hormonen zijn chemische boodschapperstoffen die elk een specifieke uitwerking op organen en weefsels in ons lichaam uitoefenen.

Vanaf de puberteit ben ik me bewust van hormonen en de invloed daarvan. Zolang als ik me kan herinneren was het maandelijks terugkerend ritueel een fysieke en mentale marteling. Alles geprobeerd dit tot een acceptabel ongemak te ondergaan. Toch is de invloed van hormonen bepalend geweest voor hoe ik me met enige regelmaat niet in staat achtte “normaal” te functioneren. Geteisterd door migraine en lamlendig gevoel, me noodgedwongen moest terugtrekken om weer tot mezelf te komen.

Na de diagnose borstkanker met een hormoongevoelige tumor, dacht ik “natuurlijk weer die hormonen”. Wanneer je een hormoongevoelige tumor hebt gehad, word aangeraden na de chemokuren en bestralingen, te starten met hormoontherapie. Dat klinkt alsof je hormonen toegediend krijgt, maar niet is minder waar, want de hormoontherapie legt juist alle vrouwelijke (oestrogenen) hormonen stil. Dit moet voorkomen dat er weer een hormoongevoelige tumor terug zou groeien. Eindelijk van die hormonen af!

Al 2 jaar slik ik nu Tamoxifen (hormoontherapie) en ervaar veel van de enorme lijst aan bijwerkingen op de bijsluiter. Met name een stram lijf, slecht geheugen en concentratie, neerslachtig gevoel en als minst belangrijke, dun haar en een iets dikker lijf. Ondanks al deze bijwerkingen voel ik me niet heel slecht, maar net niet goed genoeg om alles te kunnen doen wat ik wil. Dit heeft me gebracht tot de beslissing te stoppen met de hormoontherapie.

Ik wil er achter komen of ik me zonder de pillen ga voelen zoals ik dat graag zou willen. Dus in overleg met de oncoloog gestopt met de hormoontherapie. Wat ik niet bedacht had, is dat ik me werkelijk vreselijk kon gaan voelen. Het gevoel van het maandelijks ritueel kwam terug, inclusief alle klassieke symptomen als buikpijn en migraine. In combinatie met het stemmetje in mijn hoofd dat steeds maar zegt dat er nu 25% meer kans is op terug kunnen van de tumor, vroeg ik me vrijwel direct af of het wel zo verstandig is.

Nu bijna 2 weken verder, is de rust in mijn lijf en hoofd teruggekeerd en durf ik voorzichtig te denken dat ik me mischien beter voel. Helaas mag ik maar een maand genieten van dit gevoel, want de 25% kans op terug keren van een tumor is een te groot percentage en moet er een alternatief voor de Tamoxifen komen. Dus de hormonen zullen me de komende jaren nog dagelijks blijven tarten.

24. sep, 2017

 

 

Wat is engelengeduld?

Wanneer iemand heel geduldig iets doet, en daar zeer lang mee bezig is, heeft men het vaak over het feit dat deze persoon  engelengeduld heeft.

 

Uiteraard hoor ik met enige regelmaat, wanneer mensen de engeltjes zien, O wat een gepriegel, dat je daar het geduld voor hebt. Van nature ben ik een rustig persoon, althans mensen vinden mij zo overkomen. Soms misschien wel te rustig, ik hoor ook regelmatig dat ik moet opschieten. Heeft een rustig karakter dan ook met traagheid te maken? Toch is uiterlijke schijn zeker niet altijd hetgeen hoe je iemand kunt omschrijven.

Hoewel ik dus doorgaans als “rustig” bestempeld word, zou ik willen dat het in mijn hoofd ook zo zou zijn. In mijn hoofd is het een snelweg aan gedachten en ideeën. Soms zo erg dat ik letterlijk even stil sta om alles te kunnen ordenen. Mijn kinderen snappen ook niet dat ik nog kan werken op een 7 jaar oude laptop of telefoon, waar je werkelijk moet wachten als iets geladen moet worden.  Ik roep dan altijd dat het past bij mijn tempo en engelengeduld. Ik heb er in ieder geval geen last van.

Met het vorderen van de leeftijd en mogelijk blijvende gevolgen van alle behandelingen tegen borstkanker wordt het zeker niet beter. Toen we nog in Amsterdam woonden, moest je mee met de snelheid van de stad en deze gaat dag en nacht door. Eenmaal op Texel, ging ik mee op de flow van het eiland. In eerste instantie heerlijk rustig, maar tegenwoordig ervaar ik ook  het gejaagde van de stad, bij de eilandbewoners. Zeker in het hoogseizoen, dan brengen al die “overkanters” een onrustige atmosfeer met zich mee. Nu dat de herfst zich aankondigt, komt het eiland ook weer tot rust en voel ik dat ik ook mijn versnelling weer kan aanpassen. Het nieuwe schooljaar is weer van start en langzaam komen we weer in “het ritme”.

Het is toch fantastisch dat wij een merkbaar vier seizoenen klimaat hebben. Met het intreden van de herfst, kan ik me nog veel meer overgeven aan mijn engelengeduld. Ook lijkt het wisselen van de seizoenen, inspiratie te brengen en gaat de snelweg in mijn hoofd soms al afslagen maken richting de kerstman. Wat de behandelingen ook aan sporen hebben achter gelaten, het heeft mijn tempo “verplicht” aangepast. Het is dus fijn engelengeduld te hebben en geduld is een schone zaak! Nog zo een mooie eigenschap van iemand met aangepaste snelheid en heel veel geduld!!